Full service internetmarketing

Verslag Nieuwegein - 4 juli 2019

SUMMERSCHOOL A+O FONDS RIJK 2019 IN Nieuwegein

 

Dinsdag 4 juli
‘Jouw toekomst In de spotlight!’
 

Zonnige banieren en een rode loper bij de ingang van theater De Kom in Nieuwegein verwelkomen de deelnemers aan de zesde en laatste Summerschooldag van 2019. Voor het zesde jaar op rij organiseert het A+O fonds Rijk dit workshop-event, een initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Met zes uitverkochte dagen, hoog gewaardeerd door de deelnemers, beantwoordde ook deze editie aan de doelstellingen. Het thema en de locaties nodigden de deelnemers uit tot mooie ontmoetingen: met elkaar, met inspirerende trainers, en met de eigen talenten en mogelijkheden. 

Persoonlijke ontwikkeling

Summerschool biedt rijksambtenaren een dag vol inspiratie rondom persoonlijke ontwikkeling en loopbaanvragen. Waarbij directe, soms indringende vragen aan bod komen. ‘Waar liggen je ambities? Wil jij graag zelf de koers bepalen? Doe je wat je écht leuk vindt? Of droom je van iets anders? Welke (vervolg)training kan helpen om je loopbaan en leven leuker te maken? Enzovoorts… Summerschool 2019 inspireert met als prikkelend thema: ‘Jouw toekomst in de spotlight’. Dat gebeurt in die ontspannen en losse, typische Summerschoolsfeer.

Die ontspannen sfeer maakt mensen losser en bevordert de uitwisselingen van ervaringen en verhalen. Kyra Naumann (Dienst Justitiële Inrichtingen, Noord Holland) vertelt over haar burn-out, en de voorzichtige terugkeer op het werk. “Wij halen werkopdrachten binnen voor de gedetineerden die bij ons verblijven. Van assemblage-opdrachten tot houtbewerking; we kunnen veel. Leuk werk…” Maar het was voor haar té veel, in combinatie met persoonlijke zaken. “Summerschool past voor mij in het traject van erachter komen, wat ik echt wil en kan. Reflectie op mijzelf.”

Ontvangst in stijl

Ligstoelen, parasols, spotlights, vrolijke strandballen en een kleurrijke routing naar de workshop-ruimtes: Summerschool is tot in de details doordacht. De dag begint met een ‘glamourvolle ontvangst’ als opmaat voor een inspirerende ervaring in theatrale entourage. Na registratie en de uitreiking van het informatieboekje start het programma met een muzikale en informatieve warming-up, on stage in de Studiozaal. Met als onnavolgbare dagvoorzitters de dames van Pinkenbiest. Rond 10.30 uur zijn de Summerschoolgangers prettig opgewarmd en gaan aan de slag met de eerste workshop. Op basis van voorinschrijving volgt elke deelnemer een persoonlijk programma met drie van in totaal zes aangeboden workshops. Het Summerschool-team leidt alles in goede banen en staat klaar voor vragen, tips en advies; altijd met een oprechte glimlach. Hun sprankelende outfit draagt bij aan de zonnige en open sfeer.

Intensieve workshops

Ontdek en gebruik je talenten en competenties, Krachtkaart, Van werkdruk naar werkplezier, Communiceren met lef, Personal Branding en Netwerken. De titels van de zes workshops maken duidelijk waar het over gaat tijdens de Summerschool. Ze sluiten aan op de onderliggende doelen: werken aan persoonlijke ontwikkeling, creëren van een duidelijke mindset, informatie aanreiken over trainingen en programma’s, en waar die te vinden zijn (bij het A+O fonds Rijk, bij FNV Overheid en CNV Overheid of via de mobiliteitsorganisaties bij het Rijk). Vertaald naar de individuele deelnemer gaat het om vragen als: “Wat prikkelt me? Waar zit mijn kracht? Waar word ik echt blij van? Haal ik er alles uit wat erin zit? Waar wil ik heen? Wat zijn mijn doelen? Wat zijn mijn talenten, en hoe kan ik ermee verder? Wie ben ik, als ‘merk’? Hoe ziet de ander mij?” Dat leidt voor diverse deelnemers tot intensieve momenten en nieuwe inzichten; met dank aan de energieke inzet van de trainers.

Mooie ontmoetingen

De informele lunch valt goed in de smaak, het zomerterras - met uitnodigende zitjes - inspireert tot spontane gesprekken en mooie ontmoetingen, met vanzelfsprekende wederzijdse openheid. Dát is ook een belangrijke meerwaarde van de Summerschool. In de coulissen weerklinken persoonlijke motivaties voor deelname aan de Summerschool. “Ik ben toe aan een andere uitdaging”, “Ik mis de passie in het werk”, “Ik zou meer willen durven”. Het voelt goed om een dag echt los te zijn van deadlines en meetings. Er is behoefte aan bezinning, ontdekking en reflectie.
Marcel Kraaijenveld (Ministerie van Buitenlandse Zaken, logistiek medewerker) ziet deelname aan de Summerschool als een mogelijkheid voor: “zelfreflectie op mijn eigen sterke punten en op de vraag ‘waar ligt m’n hart.’” Die vraag is voor hem tamelijk urgent, want: “mijn baan wordt straks gedigitaliseerd. Ik wil zelf mijn koers bepalen, en ik zie deze dag als een opstapje, als een zetje in de rug.”

Boeiende dag

Het middagprogramma, na de lunch, biedt nog twee workshops. Daarna krijgt de enerverende Summerschool een passende muzikale finale: de wrap-up on stage. De dames van Pinkenbiest geven op eigen wijze feedback op de workshops en op de inbreng van de deelnemers. De opgepikte quotes zijn leerzaam, praktisch en soms ook goed voor een brede (glim)lach. Zoals: “Ik zou zo graag eens verdwalen, maar ik weet altijd de weg.” Als toegift is er een borrel op het zomers terras van het theatercafé. Hier vindt ook de trekking plaats van het winnende evaluatieformulier. De gelukkige prijswinnaar Bas Meerman, werkzaam als Technisch Adviseur Scheepsbouw (Rijkswaterstaat), is blij met de twee tickets voor een mooie voorstelling in Theater De Kom. “Fantastisch! Daar ga ik met mijn wederhelft zeker van genieten.” Over zijn Summerschool-ervaring zegt hij: “Het was een zinvolle dag, met goede workshops: Ontdek en gebruik je talenten en competenties en ook Personal Branding vond ik zeer verhelderend.”

De Summerschool voorziet in een (latente) behoefte aan inspiratie en reflectie over werk, privé, loopbaan, verandering en toekomst. De deelnemers van de zesde sessie van Summerschool 2019 waardeerden het programma met een 8,3. Met complimenten voor de prachtige locatie en strakke organisatie.
Tot slot een achtenswaardige quote die we tijdens de Summerschooldag in de wandelgangen noteerden.

“Het valt mij op dat werkgevers vaak probleemloos toestemming geven om vakinhoudelijke trainingen en opleidingen te volgen, dat zij medewerkers zelfs stimuleren om dat te doen. Die bereidwilligheid lijkt minder vanzelfsprekend als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en loopbaanvragen, zoals jullie hier bij Summerschool aanbieden. Terwijl ook daar juist ook echt behoefte aan is.”